top of page

Relaties hebben we allemaal, je bent iemands kind, geliefde, vriend of vriendin, collega, baas of werknemer. Al onze relaties zijn anders en toch is de behoefte die we voelen veelal hetzelfde; gezien en gewaardeerd worden, maar ook iets betekenen voor de ander. Een geliefde, vriend of goede collega om mee te lachen en delen ook als het even wat minder goed gaat.

 

Toch kan het soms zo zijn dat juist een relatie die belangrijk voor je is, moeizaam is geworden. Begrepen jullie elkaar eerst bijna zonder woorden, nu lijkt het wel of jullie een andere taal spreken. Het kan zijn dat er een heftige gebeurtenis aan vooraf is gegaan, dat het vertrouwen is geschaad of zijn jullie langzaam verwijderd van elkaar.

Als liefde ineens zo ingewikkeld wordt, kan het zijn dat je je letterlijk gebroken voelt. Jullie relatie is een onderdeel van wie jij bent. Wellicht ben je ook ongelukkig over jezelf en je eigen gedrag in zulke situaties. Jullie willen het zo graag weer goed hebben, toch lukt het niet om zonder ruzie of spanning dingen te bespreken. 

Of je hebt het heel fijn met je geliefde samen, maar in bed is alle plezier verdwenen. Of lijken jullie het ideale stel, maar ben je toch maar zo zelden echt gelukkig?

hand-in-hand.jpg

Tijdens de gesprekken en oefeningen gaan we kijken naar de dynamiek die er tussen jullie is ontstaan en hoe we die weer kunnen doorbreken. Waar komen patronen vandaan en hoe bespreek je samen dingen op een fijne manier? En wat is er juist wel goed en hoe kun je dat versterken?

Je zult inzichten opdoen over jezelf en (eventueel) over de ander. Door meer inzicht te krijgen in jezelf, de ander en de dynamiek tussen jullie, kunnen we patronen doorbreken. Je gaat zien hoe je met je eigen gedrag invloed hebt op jullie relatie en hoe je meer grip kunt krijgen op je eigen gedachten en gedrag.

We starten eerste kennismaking  om te kijken of jullie een klik voelen met mij, want dit is een belangrijkse basis voor we  samen  gaan onderzoeken wat er speelt en wat jullie tijdens de gesprekken graag zouden willen bereiken. We voeren zowel gezamenlijke gesprekken, maar soms ook individuele gesprekken.   

Hoe lang een traject daadwerkelijk duurt, daar hebben jullie zelf natuurlijk invloed op, door thuis ook aan de slag te gaan met de opgedane inzichten. Gemiddeld zijn er zo’n 6 tot 8 gesprekken nodig om samen tot een andere dynamiek te komen. Jullie kunnen ten alle tijden stoppen of aangeven dat jullie iets anders zouden willen. Het kan voorkomen dat ik (een van) jullie doorverwijs, omdat ik denk dat iemand anders jullie beter kan helpen. Het uiteindelijke doel is natuurlijk dat jullie aan het eind van het traject voelen dat jullie samen weer op de goede weg zijn. Ik kijk er naar uit jullie te ontmoeten en jullie daarin te helpen.

bottom of page