Over mij Van jongs af aan ben ik gefascineerd door liefde en geluk. Hoe liefde, verbinding voelen met een ander ons diep kan raken, hoe de wereld er stralend uit kan zien met de juiste persoon naast je. Hoe vol je kunt lachen als je met iemand bent met eenzelfde gevoel voor humor. Hoe je lijf kan nagloeien van een aanraking, een kus of slechts een liefdevolle blik. Hoe gelukkig je soms met kleine dingen kunt zijn.

Maar ook hoe iemand ons bewust of onbewust kan raken in het diepst van onze ziel. Hoe afwijzing (bijna) fysiek pijn kan doen, hoe grauw de wereld kan zijn als je niet meer weet of voelt wat geluk is.

Waarom danst de een zo makkelijk door het leven en lijkt de liefde soms zo probleemloos fantastisch en moeten de anderen zo hard werken om staande te blijven en kent vrijwel elke relatie zijn moeilijke periodes? Waarom ben je soms zo gelukkig en gaan een andere keer alle dingen zo stroef? De kwaliteit van de relaties die ik heb met mijn man, kinderen, familie en vrienden zijn de belangrijkste factor in mijn geluksgevoel.

Opgeleid als architect hoopte ik een positieve bijdrage te leveren aan de wereld door mooie gebouwen te maken. Maar met de jaren kwam meer en meer het inzicht dat voor mij geluk zit in de mens en de relaties die hij of zij heeft en dat ik daar bij de kern aan wil bijdragen. Het was geen gemakkelijke keuze me om te scholen tot coach, maar wel een keuze die me heel veel persoonlijke groei en geluk heeft gebracht. Ik ben dankbaar dat ik, mede door mijn lief, deze kant van mezelf mag ontwikkelen en mag inzetten om hopelijk ook anderen te helpen trouw te zijn aan zichzelf.

Als coach vind ik het waardevol te zien wat er gebeurt als je inzichten krijgt en leert om regie te krijgen over je eigen handelen en gedachtes. Ik hoop een plek te bieden waar alles er mag zijn, er geen oordeel is en waar we samen op zoek gaan naar de kern, naar wat je nodig hebt om de dingen anders te doen en meer te halen uit jezelf en de relaties om je heen.  

Als coach ben ik onderdeel van het collectief relatie- coaches/ therapeuten delights,  waarbij we onze kennis delen en gezamelijk aan bijscholing en intervisie doen.

Naast mijn werk als coach, begeleid ik sinds 2016 (bij de verloskundige praktijk het Geboortehuis in Bussum) zwangeren met allerlei niet-medische aspecten die bij een zwangerschap, geboorte en nieuw ouderschap komen kijken. Ik vind dit ontzettend fijn om te doen. Het krijgen van een kindje is zo’n bijzondere, maar ook spannende periode, waarin er veel verandert in je leven. Door vrouwen en hun partners bewust te maken van de keuzes die ze mogen maken en hun eigen kracht te laten ontdekken, hoop ik dat ik kan bijdragen een de start van een prachtig nieuw leven.